Technológia

Technológia

Az innováció és a fogszabályozás új generációja megköveteli a legmodernebb technológiai hátteret és a magas szintű szakértelmet.

Tervezés

A digitális fogszabályozás lényege egy speciálisan orthodonciai célokra kifejlesztett szoftveren alapszik, mellyel a fogakat 3Dimenzióban tudjuk precízen és pontosan mozgatni.

Az első lépések a hagyományos fogtechnikai munkákkal megegyezőek, a lenyomatok kigipszelése és kiértékelése. A gipszmintákat egy rendkívül pontos és hatékony scennerel digitalizáljuk. Ezután a program segítségével lépésről lépésre megtervezzük a fogak mozgatását az kezdetektől a kívánt eredmény eléréséig. A program segítségével pontos adatokat kapunk a fogak mozgatásának mértékéről és irányairól valamint a kezeléshez szükséges sínek is meghatározzuk. Esetenként több megoldás is szóba jöhet egy-egy esetnél így mi is több megoldással készítjük el a terveket, hogy az orvos kiválaszthassa a páciens számára a legmegfelelőbb kezelési tervet.

 

Digitális modell

3D nyomtatás

A tervezés végeztével mikor azt a szakorvos is megtekintette és jóváhagyta, a modelleket egy kifejezetten fogászati célokra tervezett 3D nyomtató segítségével állítjuk elő. E nélkül a csúcs technológia nélkül mit sem érnének a tervek, hiszen ennek segítségével pontosan ugyan azt kapjuk vissza a modellekben, amit a tervekben elkészítettünk. Csupán egyetlen lenyomat szükséges ahhoz, hogy az esetenként 10-25 modellt előállítsuk a kezelés elejétől a végéig.

 

3D nyomtatással készült modell

 

 

Láthatatlan fogszabályzó kidolgozása

Mindezek után készítjük el a síneket, melyeket mélyhúzógép segítségével a pontosan legyártott modellekre termoplasztikus, biokompatibilis műanyából rá préseljük és kidolgozzuk őket.

Mire van szükségünk nekünk a precíz munkához?

Önnek nincs más feladata, mint állapot felmérés után lenyomatot venni mind két fogívről illetve a harapást rögzíteni, röntgenfelvételt kérni a pácienstől valamint, meghatározni a kezelés célját és az egyéb ezzel kapcsolatos kérések észrevételeket elküldeni nekünk a lenyomatokkal együtt.

Ezen csúcs technológiák teszik lehetővé számunkra a rendkívül pontos munkavégzést és partnereinknek a hatékony munkát pácienseiknek meg a lehető legjobb eredményt.

 

Digitális tervezés

 

 

A kezelés menete

 

Lenyomatvétel

 

  •  Az orvosi rendelőben a fogorvos konzultál, majd lenyomatot vesz a páciens fogairól és ezeket elküldi a laborba.

 

 

 

 

 

 

 

Szkennelés

  •  A laborban kiértékeljük a kapott lenyomatot, majd azt digitalizáljuk egy 3D szkenner segítségével. Ezután megtörténik a digitális tervezés egy erre kifejlesztett szoftverrel. A tervezés közben meghatározhatjuk hogyan mozogjanak a fogak lépésről – lépésre a kívánt eredmény elérése érdekében.

 

 

  • 3D szkenner

 

 

 

 

Terevezés

 

  •  Ezen mozgatásokról animációs videó készül, így a fogorvos és a páciens is láthatja és pontosan tudhatja, miként válik tökéletessé mosolya illetve, hogy mennyi ideig fog tartani a kezelés.

Digitális fogmozgatás

 

 

 

 

3Dnyomtatás

 

  •  A tervezést követően 3D nyomtatóval előállítjuk a soron következő és immáron digitálisan beállított mintákat.

    Láthatatlan fogszabályozó

 

 

 

 

 

Kidolgozás

  •  Majd ezekre vakummal ráhúzott speciális műanyagból készül el az egyénre szabott fogszabályozó hónapról hónapra.

 

 

Mély húzott fólia