Manapság a fogszabályzó nem csak hatalmas fémkapcsokról vagy brackettekről szól. A legmodernebb digitális technológiával előállított átlátszó sínes fogszabályozás ideje eljött. Kényelmes, higiénikus, esztétikus továbbá rendkívül hatékony alternatívát kínál a gyönyörű, szabályos mosoly eléréséhez.

A láthatatlan fogszabályozó egy átlátszó speciális műanyagból készült modern készülék, ami minden egyes páciensnek egyénre szabottan készül, digitális tervezés és 3D nyomtatás segítségével. Tulajdonképpen a Compactlab fogszabályozó rendszernél nem egy fogszabályozóról beszélhetünk, hanem többről, ugyanis a páciens 2-3 hetente új síneket kap, amiben mindig újabb és újabb állítás van, mely folyamatosan mozgatja a fogakat a kívánt pozíciójukba. A sínek észrevétlenül és rendkívül kíméletesen, ugyanakkor hatékonyan végzik a dolgukat.

 

A COMPACTLAB RENDSZER

Lenyomatvétel

Digitális, és hagyományos lenyomatokat is egyaránt fogadunk laborunkban. A saját rendszerünkhöz minden meglévő partnerorvosunknak hozzáférése van, itt digitálisan lehetőség van digitális munkalap kitöltésére, és egyéb dokumentumok megosztására röntgen, képek stb.

Digitalizálás

A kapott lenyomatokat attól függően, hogy milyen formában érkezett hozzánk vagy digitalizáljuk, vagy elkezdjük a tervezést.

Terevezés

Három egymástól eltérő tervező szoftver áll a rendelkezésünkre, hogy minden esetre a legjobb megoldást tudjuk nyújtani. A terveket minden esetben 3 napon belül visszajuttatjuk a sajt kommunikációs rendszerünkön a rendelőbe. Ezeket képek és videók formájában küldjük el partner orvosainknak, hogy ellenőrizhessék, és a végeredményt megmutathassák pácienseiknek.

Tervezés során meg tudjuk tervezni a fogakra az attachmanteket, és az IPR (interproximal reduction) pontos helyét, és mértékét.

3D nyomtatás

A tervezés végeztével mikor az orvos és a páciens is megtekintette a terveket és jóváhagyta azokat, a modelleket egy kifejezetten fogászati célokra kifejlesztett rendkívül pontos 3D nyomtató segítségével állítjuk elő. E csúcstechnológia nélkül terveink mit sem érnének, hiszen ennek segítségével pontosan azt kapjuk vissza a modellekben, amit a tervekben elkészítettünk.

Kidolgozás

A láthatatlan fogszabályozókat speciális biokompatibilis műanyagból készítjük, fontos számunkra a minőség, igy a legjobb német alapanyagok felhasználásával készítjük el azokat.

ELŐNYEI

Hatékony

Az eddig használt fogszabályozókhoz képest több fogat is tudunk egyidejűleg mozgatni, így a kezelés gyorsabbá válik. A 2-4 hetente cserélődő sínekkel rendkívül pontosan tudjuk mozgatni a fogakat és folyamatosan haladhatunk a kívánt eredmény elérése felé.

Láthatatlan

Rengetegen azért nem vágnak bele a fogszabályzásba, mert a kezelés hosszú, olykor fájdalmas és kicsit sem esztétikus. A láthatatlan fogszabályozó azonban szinte teljesen észrevehetetlen, így viselője mindig magabiztos lehet.

Higiénikus

A rögzített fogszabályozással történő kezelés alatt gyakran előfordul, hogy a fogak szuvasodni kezdenek. A láthatatlan fogszabályzóval a fogak könnyedén tisztíthatóak, mivel a készülék eltávolítható, így a szokott rutinnal lehet tisztítani a fogsort. A sínek nem igényelnek külön tisztítást egyszerűen elég csak langyos vízzel átöblíteni.

Kényelmes

A ragasztott fogszabályozókkal szemben a láthatatlan sínek viselése nem okoz különösebb kényelmetlenségeket. Első alkalommal okozhat némi kellemetlen érzést, de ez pár nap alatt rendszerint el múlik. Így gondtalanul élvezheti a mindennapjait a fogszabályozó kezeléséről megfelejtkezve.
}

Időt spórol vele

A láthatatlan fogszabályzókat előre is el tudjuk készíteni akár az egész kezelés alatt használt összes sínt. Így kevesebbszer kell megjelenni a fogorvosi rendelőbe konzultáció miatt és több ideje marad.

Biztonságosan sportolhat vele

A rögzített fogszabályozók viselésée alatt a sport igen veszélyessé válhat a szájban lévő fém szerkezet pédául egy eskéskor igen csúnya sérüléseket okozhat. A láthatatlan fogszabályozó használatakor ez a veszély nem fenyegeti a viselőjét.