Manapság a fogszabályzó nem csak hatalmas fémkapcsokról vagy brackettekről szól. A legmodernebb digitális technológiával előállított átlátszó sínes fogszabályozás ideje eljött. Kényelmes, higiénikus, esztétikus továbbá rendkívül hatékony alternatívát kínál a gyönyörű, szabályos mosoly eléréséhez.

A láthatatlan fogszabályozó egy átlátszó speciális műanyagból készült modern készülék, ami minden egyes páciensnek egyénre szabottan készül, digitális tervezés és 3D nyomtatás segítségével. Tulajdonképpen a Compactlab fogszabályozó rendszernél nem egy fogszabályozóról beszélhetünk, hanem többről, ugyanis a páciens 2-3 hetente új síneket kap, amiben mindig újabb és újabb állítás van, mely folyamatosan mozgatja a fogakat a kívánt pozíciójukba. A sínek észrevétlenül és rendkívül kíméletesen, ugyanakkor hatékonyan végzik a dolgukat.

 

A COMPACTLAB RENDSZER

Lenyomatvétel

Az orvosi rendelőben a fogorvos konzultál, majd lenyomatot vesz a páciens fogairól és ezeket elküldi a laborba, ahol egy rendkívül pontos szkennerrel digitalizáljuk azt.

Szkennelés

A laborban kiértékeljük a kapott lenyomatot, majd azt digitalizáljuk egy 3D szkenner segítségével. Ezután megtörténik a digitális tervezés egy erre kifejlesztett szoftverrel. A tervezés közben meghatározhatjuk hogyan mozogjanak a fogak lépésről – lépésre a kívánt eredmény elérése érdekében.

Terevezés

Ezen mozgatásokról animációs videó készül, így a fogorvos és a páciens is láthatja és pontosan tudhatja, miként válik tökéletessé mosolya illetve, hogy mennyi ideig fog tartani a kezelés.

3D nyomtatás

A tervezés végeztével mikor az orvos és a páciens is megtekintette a terveket és jóváhagyta azokat, a modelleket egy kifejezetten fogászati célokra kifejlesztett rendkívül pontos 3D nyomtató segítségével állítjuk elő. E csúcstechnológia nélkül terveink mit sem érnének, hiszen ennek segítségével pontosan azt kapjuk vissza a modellekben, amit a tervekben elkészítettünk.

Kidolgozás

Mind ezek után a már kinyomtatott modellekre speciális vakum formázó géppel készítjük el a fogszbáylozó síneket termoplasztikus biokompatibilis műanyagból, extrém erejű vákuumformázással a pontosan legyártott modellekre préseljük és speciális kidolgozó eszközökkel gingiva követőre alakítjuk ki úgy, hogy a páciens számára a lehető leghatásosabb, kényelmesebb és esztétikusabb legyen.

ELŐNYEI

Hatékony

Az eddig használt fogszabályozókhoz képest több fogat is tudunk egyidejűleg mozgatni, így a kezelés gyorsabbá válik. A 2-4 hetente cserélődő sínekkel rendkívül pontosan tudjuk mozgatni a fogakat és folyamatosan haladhatunk a kívánt eredmény elérése felé.

Láthatatlan

Rengetegen azért nem vágnak bele a fogszabályzásba, mert a kezelés hosszú, olykor fájdalmas és kicsit sem esztétikus. A láthatatlan fogszabályozó azonban szinte teljesen észrevehetetlen, így viselője mindig magabiztos lehet.

Higiénikus

A rögzített fogszabályozással történő kezelés alatt gyakran előfordul, hogy a fogak szuvasodni kezdenek. A láthatatlan fogszabályzóval a fogak könnyedén tisztíthatóak, mivel a készülék eltávolítható, így a szokott rutinnal lehet tisztítani a fogsort. A sínek nem igényelnek külön tisztítást egyszerűen elég csak langyos vízzel átöblíteni.

Kényelmes

A ragasztott fogszabályozókkal szemben a láthatatlan sínek viselése nem okoz különösebb kényelmetlenségeket. Első alkalommal okozhat némi kellemetlen érzést, de ez pár nap alatt rendszerint el múlik. Így gondtalanul élvezheti a mindennapjait a fogszabályozó kezeléséről megfelejtkezve.
}

Időt spórol vele

A láthatatlan fogszabályzókat előre is el tudjuk készíteni akár az egész kezelés alatt használt összes sínt. Így kevesebbszer kell megjelenni a fogorvosi rendelőbe konzultáció miatt és több ideje marad.

Biztonságosan sportolhat vele

A rögzített fogszabályozók viselésée alatt a sport igen veszélyessé válhat a szájban lévő fém szerkezet pédául egy eskéskor igen csúnya sérüléseket okozhat. A láthatatlan fogszabályozó használatakor ez a veszély nem fenyegeti a viselőjét.