Fogszabályozás várandóság idején vagy szülés után?

Fogszabályozás várandóság idején vagy szülés után?

Fogszabályozás várandóság idején vagy szülés után?

 

 

A várandóság alatt bonyolult hormonális változásokon megy keresztül az egész testünk és ez ki hat a szánkra is. Megváltozik például a nyál szerkezete. Éppen ezért a terhességi ideje alatt még fontosabb, hogy odafigyeljünk a szájhigiéniára. A legfontosabb az alapos és rendszeres fogmosás, a fertőtlenítő szájöblögetés. De ennél akár többet is tehetünk fogaink egészségéért és mosolyunk szépségéért!

Ha nem tettük meg a baba megfoganása előtt, akkor mielőbb forduljunk fogorvoshoz, vagy dentálhigiénikushoz. Különösen fontos ebben az állapotban az egészséges íny fenntartása a fogkövek eltávolítása.

Ha a fogaink szabályosan állnak, az nagyban hozzá segíthet minket a megfelelő szájhigiéniához és egészséges rágószerveinkhez. De mi van akkor, ha fogaink rendezetlenek?

Fogszabályozás várandósság alatt ellenjavallatok nélkül

 

 

Kevesen tudják, de a fogszabályozást a modern technológiáknak köszönhetően szinte bármikor el lehet kezdeni, életkortól, élethelyzettől függetlenül is! Semmilyen ellenjavallat nincs arra, hogy várandóság alatt ne kezdjünk fogszabályozásba csak a röntgent kell kerülni a sugárzás veszélye miatt. Ezen felül sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat, mint például az ínygyulladás vagy akár a fogkő lerakódás.

 

 

Fogszabályozás szülés után? Igen!
Fogszabályozás szülés után? Igen!

Fogszabályozás szülés után? IGEN!

 

 

Talán legpraktikusabb a szülés utáni időszakban elkezdeni a fogszabályozást. Több időnk lesz, és bár napjaink nagy részét kitölti a kisbaba, nem baj, ha magunkról sem feledkezünk meg ilyenkor sem. Ebben az időszakban végre ki tudunk tűzni egy célt magunknak és hozzá tudunk kezdeni egy hosszabb távú kezelésbe is, amire már régóta vágyunk.

Amíg mi a gyermekünk fejlődésére tudunk koncentrálni, a fogszabályozó a háttérben “csendben” végzi a dolgát. Nem úgy, ha munka alatt kezdünk bele a fogszabályozásba, amikor a minden napok rohanásában, megbeszélések, tárgyalásokhoz, utazásokhoz kell igazodnunk. Mivel a láthatatlan fogszabályozót napi 20-22 órát ajánlott viselni az egy baba mellett otthon könnyebben és kényelmesebben kivitelezhető, mint a munkás hétköznapokban. Nem beszélve a rögzített fogszabályozó felragasztása után jelentkező nehézségekről és fájdalmakról.

Így tehát gyermekünk megszületése után felszabadultan határozzuk el magunkat és vágjunk bele a kezelésbe! De ha már csináljuk, akkor miért ne csinálnánk, a legmodernebb legpraktikusabb fogszabályozó készülékkel otthon, kényelmesen és egészségesen.

Miért pont a láthatatlan fogszabályozás?

 

  • Kíméletesen gyakorol erőt a fogainkra és kevesebb kellemetlenséget okoznak, mint a hagyományos készülékek például nem kel megküzdenünk fogszabályozóban fennakadó ételmaradékkal és a hosszú heteken át tartó szokatlan érzéssel.
  • Fontos, hogy tudjunk számolni az idővel, hogy mikor ér véget a kezelés a láthatatlan fogszabályozásnál ez adott a digitális tervezésnek köszönhetően.
  • Nem kell két-három hetente konzultációra járni, ha minden rendben halad, akkor sokkal ritkábban szükséges megjelenni a fogorvosi rendelőbe, ami egy baba mellett amúgy is gondot jelenthet.
  • Szoptatás ideje alatt még fontosabb a megfelelő szájhigiénia fenntartása a baba és a mi egészségünk érdekében. A láthatatlan fogszabályozó kivehetőségének köszönhetően a fogaink tisztítása a megszokott ritmusban haladhat tovább.

Vélemény, hozzászólás?